Om pastasalade te kunnen maken, moet ik eerst alle zakjes met bv druiven en tomaten eruit halen. De koelkast is namelijk 1 grote diepe bak, met aan de zijkant 1 rekje en achteraan ook nog een soort bakje
Onder de Pastapan zit de pan met de groente, en daar weer onder staan de bierblikjes.
Zo kom je steeds dieper in de koelkast en je staat dus echt helemaal dubbelgeklapt om ergens bij te kunnen.
Verder uiteraard heel veel flessen water, omdat we hier niet uit de kraan kunnen drinken, en omdat het helpt de spullen koel te houden.
De koelkast staat namelijk niet altijd aan. Als de accu’s te leeg zijn, moet de koelkast een paar uur (of een nacht) uit.
En nieuwe waterflessen in de koelkast zetten, doe ik ’s ochtends als de accu’s door de zonnepanelen weer wat bijgevuld zijn.
Wij zijn dus ook heel voorzichtig met de koelkast openen. Zo min mogelijk en zo kort mogelijk! En eerst verzinnen wat je allemaal nodig hebt en waar het ongeveer staat.
Verder stond er steeds snel een laag (condens)water onderin, dus regelmatig droogmaken. Maar daar kreeg ik laatst een goeie tip voor: leg een spons onderin en knijp die regelmatig uit.
Ik heb hem links vooraan gelegd, want daar loopt het eerste water naartoe.
Als de spons stinkt, is het tijd om de koelkast schoon te maken 😉
H